maanantai 30. maaliskuuta 2009

Lägerblogg del1

Aattelin tossa ennen reissua, että ois hauska laittaa jotain päiväkirjatyyppistä settiä eetteriin. Tässä tulee hieman viiveellä kolmen ensimmäisen päivän tapahtumat.

Perjantai 27.3.09
Q-luokan säästöhytissä hyväähuomentagomoron kajautettiin ilmoille jo 5.15. Heräilin kuitenkin vasta kuuden aikoihin ostoksille ja sen jälkeen herättelemään poikia ysikannen hyttiin. Tästä olisi alkava usean tunnin ajomatka Tukholmasta Kööpenhaminaan. Poijat eli Maco, Mäksä, Lase ja Dima olivat på vej til Spring Cup, mutta itsehän olin menossa viettämään rentouttavaa viikonloppua Hallan Pedron luokse. Tarkoituksenahan oli ajella ensin Jönköpingiin IKHP:n majalle lenkille ja sen jälkeen keskustaan kebsulle. Itse otin kuskinhommat ilomielin vastaan, koska muilla potentiaalisilla kuskeilla oli kisat vielä samana iltana eikä heitä sopinut rasittaa turhaan. Ajokeli oli osan matkaa sellainen, että olin oikein iloinen nelivetopakun tuomista ominaisuuksista. Se nimittäin kulki ohituskaistan sohjoloskassa kuin juna, toisin kuin edellä ohittamaan lähteneet henkilöautot.

Lumisissa olosuhteissa juostun lenkin jälkeen vedimme kebsut naamaan ja jatkoimme huomattavasti paremmissa olosuhteissa matkaa Helsingborgiin. Helsingborgista siirryimme Scandlinesillä Helsingöriin ja jatkoimme matkaa kohti Köpistä. Kööpenhaminaan osuimme tietysti perjantai-illan ruuhkaan ja kartta Pedron luo meikällä oli vain omassa muistissa. Pienten kämmäilyjen ja yhden puhelinsoiton jälkeen löysimme kuitenkin perille. Itsellä tosin oli hermo aivan loppu. Isolla autolla ruuhkassa vieraassa kaupungissa oikean tien etsiminen ei kuulu suosikkiharrastusteni joukkoon varsinkin kun Köpiksessä ei autolla edes kannata liikkua. Siellä kun pyöräily on the juttu, ja pyöräilijät sekä kävelijät ovat kuninkaita liikenteessä. Poijat jatkoivat siitä sitten suorilta kohti Spring Cupia. Me lähdimme Pedron kanssa tutustumaan kaupunkiin ja käytiin muutamalla olusellakin. Liikuimme tietysti fillareilla.

Lauantai 28.3 + Sunnuntai 29.3
Lauantaiaamusta ampaisin lenkille läheiseen puistoon. Oli varsin kaunis päivä ja saattoi siellä puistossa olla toinenkin lenkkeilijä. Aattelin ensin juosta jonkun vetoreenin, mutta turistilenkkihän siitä tuli. Puiston vieressä oli myöskin eläintarha, mutta harmikseni elefantit olivat sisätiloissa. Päivällä lähdimme turistikierrokselle cityyn. Kävimme alkuun vapaakaupunki Christianiassa. Siellä sitä oli hippien kyhäämiä rakennuksia ja kadulta sai haluamaansa piristettä suoraan kioskista. Tuoksu ilmassakin oli hmm... mielenkiintoinen. Christianiasta siirryimme syömään pasta-annokset ja siitä kävelykatu Ströketille, jossa treffasimme Saarion Juhkin. Jatkoimme turistikierrosta tsekkaamalla mm. kuningattaren linnan ja yksityisen rakennuttaman ja kaupungille lahjoittaman oopperatalon.

Ilta alkoikin olla turistikierroksen jälkeen jo siinä pisteessä, että piti alkaa valmistautua illan festeihin. Valmistautuminen tarkoitti tietysti paria olutta mukavassa pikkupubissa. Ehdimmehän me siinä myös käymään Pedron työkaverin luona pelaamassa pari matsia FIFA09:ä. Varsinaisiin bileisiin siirryimme tietysti fillareilla. Festit oli kotibiletyyppiset systeemit mukavassa kommuunissa, jossa asui hmm... no ainakin pari suomalaista. Porukkaa oli paikalla ihan reilusti ja varmaan lähemmäs kymmenestä eri maasta. Illan aikana tuli käytyä läpi ainakin Slovakian jääkiekkomenestys, Itävallan kovat mäkihyppääjät, Tanskan kovat pyöräilijät, ja erot Suomen ja Tanskan kaupunkipyöräilykulttuurissa. Hauskaa riitti ja tuli tutustuttua mielenkiintoisiin ihmisiin. Takaisin Pedron luona olimme aikaisin aamulla lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen.

Lyhyiden unien jälkeen pitikin siirtyä melko tuskaiselle reissulle Kööpenhaminan ja Helsingörin kautta Göteborgiin. Olo ei nimittäin ollut kovin vahva, voin kertoa. Autossa tuli kuitenkin käytyä läpi IFK:n Spring Cup menestys Toden, Matten ja HP:n kanssa. Illalla olo oli jo siinä määrin hyvä, että käytiin Toden kanssa lyhyellä verkkalenkillä.

Ei kommentteja: