maanantai 25. elokuuta 2008

NuJu + e-Games

Viime viikonloppu tuli vietettyä Espoon suunnalla kisaturismin ja kilpailemisen merkeissä. Lauantaina nuoriso oli vauhdissa Nuorten Jukolassa. Kisa oli jännittävää seurattavaa, vaikka oman seuran juniorit eivät tällä kertaa oikein onnistuneetkaan. Onneksi vanhan seuran eli TuSsin junnut olivat sen verran liekeissä, että jännitys säilyi loppuun asti. Onnittelut heille kuudennesta sijasta. Tuli siinä kisan edetessä muisteltua omiakin Nuorten Jukoloita. Hauskoja kisojahan ne olivat. Palkintosijoilla taidettiin olla kolmesti eli 1997, 1999 ja 2000. Sijoitukset olivat 10, 8 ja 6.

Sunnuntaina oli vuorossa e-Gamesit + Huippuliigan finaali. Edellisen kirjoituksen lopussa toivoin, että positiivinen trendi juoksun suhteen jatkuisi. Toivomus kävi toteen. Sadekeli raikasti ilman ja sitä myöden hengityskin oli helpompaa. Maasto ja polusto olivat osittain 2000-luvun alkupuolen Espoon leireiltä tuttua. Matkaa Espoon wanhaan leirikeskukseen oli kilpailukeskuksesta vain noin parin kilometrin verran.
Aloitin kisan rauhallista vauhtia ja yritin pitää juoksun rennon letkeänä. Kisan luonne kävi selväksi heti alussa. Polkutykitystä ja rastien poimintaa polun vierestä. Ysirastille asti lupsuttelin ihan sujuvasti, mutta sitten lähdin aivan väärää polkua ja aika lailla väärään suuntaankin. Ei siinä aikaa kuitenkaan mennyt hukkaan kuin reilu 30sek. Kahdelletoista oli aika pitkä väli ja koko matka polkua ja tietä. Siinä yritin lisätä vauhtia, mutta ei siitä oikein tullut mitään. Ois tarvittu ainakin yksi lisävaihde. Kyseisellä välillä happo kömpi koneistoon siinä määrin, että viidestä viimeisestä rastista neljää piti koukkia joitain kymmeniä sekunteja, mukaanlukien myös viimeinen viitoituksen päässä ollut rasti.
Tästä suorituksesta jäi lopun kämmäilyistä huolimatta hyvä maku ja 25-mannaa varten tämä oli hyvä harjoitus. SM-yöhön toivon myöskin hyvää juoksuvirettä ja sitä myötä varmasti suunnistuskin sujuu. Karsinta on tarkoitus juosta aivan totisena kisana ja B-finaali sitten vähän rennommin.

Joo ja työt loppuivat viime perjantaina. Kahden viikon kuntoutusloma on edessä. Tarkoitus on käydä lenkillä ja venytellä alaselkä kuntoon.