sunnuntai 11. toukokuuta 2008

HCR

Tiomilan karttaa ei ole vielä näkynyt, enkä ole kyllä kysellytkään. Matkakertomus tulee kyllä joskus.

Viime aikoina on ollut kaikenlaista kiirettä. Muuttohommia piti hoidella, autonhuollossa oli pientä häsmäkkää ja lisäksi koulussa oli viimeinen työviikko. Nyt ollaan voiton puolella. Muutto on hienosti suoritettu ja kalusteetkin alkavat löytää oikeille paikoilleen. Auto on viimein turvallisesti Turussa, mutta edelleen jokseenkin paskana. Luulen, että hienosti palvelut Punainen Paholainen on tullut tiensä päähän. Koulussa on vielä jäljellä pari tenttiä ja joitakin sähköpostitse palautettavia tehtäviä. Siltäkin osin alkaa vihdoin helpottaa.

Lauantaina kävin kirmaisemassa Helsinki City Runin. Puolimaratonista siis puhutaan. Olin helmikuussa voimani tunnossa kun menin ilmoittautumaan tähän tapahtumaan. Viimeisen kuukauden harjoittelu ei ole kuitenkaan mitään kaunista katsottavaa. Siksi olinkin vähän pelko puserossa, että miten äijän käy. Vuonna 2006 juoksin vastaavan kisan maratonvauhdin kokeilukisana kevyesti aikaan 1.27. Nyt ajattelin, että 1.30 alitus oisi kova juttu.
Sää ei varsinaisesti suosinut meikäläistä. Olin tilannut aamuksi ennen kisaa vesisateen ja kisan ajaksi noin 15 asteen lämpötilaa. Vesisadetta ei tullut ja lämpötilakin taisi olla lähes 25 astetta, auringossa ainakin. Lähdin matkaan myös hieman rikkinäisillä lenkkareilla, koska parempiakaan ei sattunut olemaan saatavilla.

Aloitin rennosti ja tonnien ajat pyörivät 4.10 ja 4.25 välillä. Viiden kilsan kohdalla oli eka juomapiste. Yritin juoda vauhdissa, mutta ei siitä mitään tullut. Piti jatkaa melko kuivin suin matkaa. Puksuttelin aika hyvissä fiiliksissä sinne 10-11 kilometrin juomapaikalle asti. Puolessa välissä matkaa huomasin, että olen 1.30 tavoiteaikaa hieman jäljessä eikä oikein tehnyt mieli kiristää vauhtia. Sitten siirryttiin pölyävälle hiekkatielle. Happi ei enää kulkenut, kurkku kuivui ja aurinkokin siinä paisteli suoraan niskaan. 12-17km meni aika tuskaisissa merkeissä ja päätin etten enää ikinä juokse mitään kisaa. Vauhti ei kuitenkaan merkittävästi hidastunut. 17km kohdilla juomapaikalla piristyin kuitenkin huomattavasti ja laskeskelin siinä päissäni, että jos vetelen viimeset 4,1km noin 4.00min/km vauhtia tai vähän ylikin niin mahdollisuuksia 1.30 alitukseen on. Aloitin siitä rajun, hurmioituneen kirin ja raastoin kohti maalia. Yllättävän hyvin jaksoin painaa. Jengiä tuli solkenaan selkä edellä vastaan, uskokaa tai älkää. 19km kohdalla aikaa oli mennyt muistaakseni 1.21 ja risat, 20km kohdalla 1.25. Maalissa siis nettoaika eli lähtöviivalta maaliviivalle 1.29.33, mutta virallinen aika eli lähtölaukauksesta maaliviivalle 1.29.54. Lähtöryhmässähän oli 2500 juoksijaa. Ei siinä ihan keulilla lähtöviivalle päässyt. Aika tiukille siis meni tavoiteajan kanssa, mutta pakko tähän on olla tyytyväinen ja voishan sitä joskus taas osallistua kuntojuoksukisaan.

Ei kommentteja: