maanantai 7. tammikuuta 2008

I Still Haven't Found What I'm Looking For

72,7 oli vaa´an lukema lauantaiaamuna 5.1. Muutamaa tuntia myöhemmin olivat kellossa lukemat 41.41. Se oli 10km testijuoksun tulos. Tässä tapauksessa ei niinkään testijuoksun vaan reipasvauhtisen lenkin aika. Silti ei voi olla kovinkaan tyytyväinen omaan vauhtiin. Kyllä reippaankin vauhdin pitäisi riittää 40min alitukseen. Vaa´an lukema kertoo sen, että ylimääräisiä kiloja on kertynyt. 72,7kg on 170cm lyhyelle "kestävyysurheilijalle" ihan riittävästi. Viimeksi kun olin "hyvässä juoksukunnossa" painoa oli semmoinen 65-67kg. Eihän tuollainen 6-7kg lisäys missään näy, mutta tuntuu kyllä.

Aloitankin tässä kevääksi juoksukuntoon operaation. Kävin viime lauantaina testijuoksun jälkeen valmentajan kanssa keskustelua harjoittelukauden suuntaviivoista. Määrällä en oikein pysty tänä talvena/keväänä mässäilemään, mutta laatua on tarkoitus lisätä. Tarkoitus on tehdä viikon kolme pääharjoitusta laadukkaasti ja keskittyä erityisesti vauhtiin pk:ta kuitenkaan unohtamatta. Viikon muut harjoitukset vetelen fiiliksen ja koulukiireiden mukaan. Tärkeintä on rytmitys ja hyvä palautuminen. Lisäksi pitää alkaa vähän katsomaan mitä suuhunsa laittaa. Karkin syönti mulla on muutenkin ollut vähäistä, koska suklaata en oikein voi syödä. Nyt pitää myös vähentää leivosten syöntiä ja limsan juontia. Asetankin itselleni julkisen tavoitteen tulevalle keväälle. Se on 10km testijuoksuennätykseni parantaminen 64 sekunnilla. Nykyisen ennätyksen voivat halukkaat etsiä Ankkurin sivuilta:)

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

mä niin pidän kaikista operaatioista ja projekteista; siitä et on joku kunnon tavoite mihin tähdätään. toi 64sek tuntuu musta aika kovalta mut ei se mtn, onnea matkaan! ja toisaalta olihan mullakin SM-kulta monta vuotta... tavoitteena siis.

Nimetön kirjoitti...

projektiharjoittelu toimii niin kauan kun vanhan projektin päättyessä on uusi projekti valmiina ja nousujohteisuus säilyy.
64sek on paljon ja se vaatii onnistunutta harjoittelua. Olen tietysti tyytyväinen myös vähän pienempäänkin ennätyksen parantamiseen kunhan se on 4sek tai enemmän:)